Last Night

A "Last Night" egy élményblog. Megoszthatod mindenkivel, hogy mi történt veled tegnap éjjel.

Ide

Élményeidet, történeteidet ide írd: to.teflon@gmail.com

Utolsó kommentek

Holnap esték

Nincs megjeleníthető elem

Charlie vs. The Moog, Kosheen, HS7, Ludmilla

2007.07.29. 10:26 Teflon

Félsziget fesztivál. 5.nap

UPDATE: extrém jó fotók!!

Nagy ígéretekkel indult az este. Charlie és a The Moog fog minket elringatni. Két világ egy időben történő találkozása. A múlt és a jövő. Charlie-nak igen nagy hagyománya van itt Marosvásárhelyen, gyakorlatilag apraja-nagyját elhóditotta.


Charlie nagyon pörög

Egyébként is jellemző volt az estére, hogy a nép birkaként vonult a "jobb-és-jobb" előadók koncertjeire, nem törődve azzal, hogy feltörekvő, kisebb zenekarok éppen hol izzadnak vért a közönségért. Igy izzadt a The Moog is. Miért szeretjük a The Moog-ot? Nem szeretjük, de tudomásul kell sajnos venni, hogy nagyon rég nem született olyan magyar zenekar amely ennyire jól meghatározható stílusban ennyire egységes zenét játszik. Pechesek voltak, mert egészen  varatlanul bepörgő Charlie tényleg az emberek 95 százalékát elvitte. A zenekar rajongótáborának kemény magja, egy 30 főből álló 14 mínuszos korosztály azert végigropta velük a koncertet. Félő egyébként, hogy a Moog-nak a trendiség lesz hosszútávon a veszte, mert azon kívül, hogy Tonyo rendkívül feminim, piperkőc módon ripacskodik  nem sokkal ad többet a közönségnek a zenekar egy tucat indiepoprockgarage bandánál.


Tonyó énekel


Játszanak a srácok


A kis piperkőc


14 mínuszos moog rajongók

A tömeg 95%-a átfáradt a Kosheen koncertre, amely sajnos egy idejét múlt zenekar, nemzetközi ismertséget is szívesen elvenném tőlük. Újat sem sikerült nagyon produkálniuk az utóbbi pár évben. A Kosheen még mindig abból él, hogy  a pozenébe behozta drumandbass-t. Még emlékszem, amikor anno a wesbalkánban a vitathatlanul drumandbass-os rewindon hallgattuk, aztán szép lassan bekerültek a rádióba.
Említést érdemel viszont a Heaven Street Seven koncertje! Falloleen azt írta, hogy önmagukban is fárasztóak, amivel teljes egészében egyetértek. Ennek ellenére elég jó kis flegma  koncertet hoztak létre. Furcsa egyébként a HS7, mert egy olyan zenekar aki  a semmiről, illetve a minekről énekel a legtöbbet. Tehát a "felszálltam a buszra de nem tudom minek, aztsem hogy merre megyek. Tegnap volt, de nem tudom mi mert már nem emklékszem, nem is fontos stb" ennek ellénere azért mégis csak van egykét húzó szám ami elviszi a koncertet.


Krézi Srác


Fergetegparti

Az este záró akkordja egyértelműen Ludmilla volt. Ludmilla megmutatta a techno lelkét. Rég láttam ilyen hatású DJ-t, aki ennyire érzi a közönséget. Azon kívül, hogy jobbnáljobb számokat tett fel, hihetetlen nagy örömmel kínozta a hosszabbnálhosszabb kiállásokkal a közönséget, amelyek kiállások a látszatt szerint őt is épp ugyanannyira boldogítottak mint minket.


Ludmilla

3 komment

Címkék: beszámoló fesztivál charlie ludmilla kosheen felsziget the moog hs7

A bejegyzés trackback címe:

https://lastnight.blog.hu/api/trackback/id/tr56127419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falloleen · http://lastnight.blog.hu/ 2007.07.29. 15:41:14

A HS7-tel kapcsolatban csak azt próbáltam mondani, hogy maguk a zenészek unottak voltak, nem azt, hogy fárasztóak. Lehet, hogy ugyanazt a pléhpofa műsort adták ott is, csak te flegmaságnak hívod. Szóval láttam már őket jobb formában.
Amúgy a HS7-nek pont olyan ürességes és elveszettséges szövegei vannak, amik a semmit- vagy igen-keveset-mondással fejezik ki a nagy lelki sivárt. Ők a magyar tingli-tangli dark. Lávolom. :)

Terpeszgyermek 2007.12.14. 15:01:30

Még tíz év és menni fog ez. Jelenleg értékelhetetlen.

lilike 2008.05.12. 10:40:42

Szia!
Én nagyon szeretem a The Moog-ot is és a HS7 zenekart! Mindkettő nagyon tehetséges zenészekből áll. Szerintem a HS7 nem flegma zenét játszik, csak te nem érted. Nekik ez a stílusuk, hogy úgymond a semmiről és mégis mindenről énekelnek. Nem értem miért kell valamiről, amit láthatóan nem szeretsz lehúzó véleményt írni. Mert ahogy olvastam a bejegyzést igazából te egyik zenekarral sem voltál elégedett...Akkor mi a jó neked? Menj olyan helyre bulizni, ahol azt találod meg, ami tetszik.
A The Moog-ról meg annyit, hogy túl vannak már egy amerikai és egy európai turnén, és mindenhol imádta őket a közönség. Szerinted Tonyo csak ripacskodik, szerintem meg iszonyúan tehetséges ő is és a zenekar többi tagja is, és legalább felpezsdítették a szar magyar zenei életet!
süti beállítások módosítása