Last Night

A "Last Night" egy élményblog. Megoszthatod mindenkivel, hogy mi történt veled tegnap éjjel.

Ide

Élményeidet, történeteidet ide írd: to.teflon@gmail.com

Utolsó kommentek

Holnap esték

Nincs megjeleníthető elem

Nem ugyanaz a műfaj

2007.07.22. 17:26 Teflon

IV. Siófoki New Orelans Jazz Fesztivál

"Focimeccs van a szomszédban" - kommentálta a német fiatalok ordenáré üvöltésést a zenekar hangzására kényesen odafigyelő Bényei Tamás, a Hot Jazz Band frontembere, aki még az ötödik szám alatt is egy kis basszusért rimánkodott a kontroll hangfalba. Idén negyedik alkalommal szervezték meg siófokon a New Orleans Jazz fesztivált a víztorony alatt. A négynapos rendezvényen immár 12 zenekar szórakoztatta/tja a közönséget, ezzel az ország legnagyobb dixieland fesztiváljává fejlődve. A  Hot Jazz Band kissé unalmas rutinjátéka mellett azért bőven lehetett szívvel-lélekkel játszó zenekarokat találni. A 48 éve szinpadon működő Molnár Dixieland Band még mindig fiatalos, a Storyville Jazzband Frankie Latóval robbanó, míg a Freeman Jazzband Lamm Dávid gitárjátékával Django Reinhard-i magaslatokban szárnyaló koncertet adott a 250 Ft-os sörárral megtámogatott közönségnek.

A siofóki jazzfesztivállal kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt annak ellenére, hogy a közönség szép számban megjelent, valahogy hiányzott a spiritusz az egészből. Nehéz ezt megfogalmazni, de a remek zene ellenére senki nem perdült táncra, senki nem tört ki tapsviharban. Az emberek talán ösztönből tudták, hogy mikor kell egy kicsit tapsolni, mikor kell egy kicsit nevetni stb. Ugyanez hiányzott a zenekarok részéről is. Nem volt egyetlen olyan frontember sem, aki igazán jól felvette volna a kapcsolatot a nézőkkel, nem volt olyan, aki kirántotta volna őket a csendes ücsörgésből. Bár a fesztivál egyik irányelve, hogy Siófok utcáira varázsolja az egykori New Orleans hangulatát, pont, hogy a fesztiválműfaj közösségi élményét nem sikerült (olyan jól) megteremteni.


Storyville Jazzband

A Siófoki New Orleans Jazz fesztivál mindezek ellenére sokkal jobb szórakozás volt, mint a Nagystrand és környékén található bármely diszkóban, bárban, klábban eltöltött este. Nem ugyanaz a műfaj, mint 46-odszor meghallgatni CD-ről a legújabb Beyoncé számot. Jazz, Ragtime, Dixie, Boogie.


Freeman Jazzband


Apáti Dixieland Band

Szólj hozzá!

Címkék: jazz beszámoló fesztivál siófok

A bejegyzés trackback címe:

https://lastnight.blog.hu/api/trackback/id/tr90123027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása